ads

Thursday, October 10, 2013

Zacusca simpla


Zacusca simpla - imagine 1 mare



Ingrediente
  • Vinete 4 bucati.
  • Ardei gras 3 bucati.
  • Cepe 4 bucati(sau 3 mai mari).
  • Rosii 8-10 bucati.
  • Ulei 100ml.
  • Ardei iute 1 bucata.
  • Sare si piper dupa gust.


Mod de preparare
Punem la cuptor vinetele ,ardeii grasi si iute pentru o ora la 250 de grade(cuptorul sa fie deja incalzit cand punem legumele).


Cand legumele s-au copt, le curatam de piele si le punem la scurs pentru 10 minute,apoi curatam si tocam ceapa ,pregatim o tigaie mai inalta sau o oala ,in care sa incapa toate ingredientele.


Se pune tigaia(oala) la incins, apoi adaugam uleiul ,punem ceapa la calit cu ardeiul iute,cand acestea s-au calit putin, adaugam rosiile taiate si restul legumelor,din momentul acela lasam focul la minim pentru doua ore depinde de tigaie sau oala cat de groasa este.


Inainte de a inchide focul adaugam si sarea cu piperul dupa gust.


Cand s-a racit preparatul il punem in borcanele sau recipiente de plastic care se inchid bine si se pun la frigider,se consuma maxim 5 zile sau la congelator pentru maxim 4 saptamani in recipiente de plastic(nu sticla).


Se serveste ca aperitiv sau sos pentru paste reci(calde).


Va doresc "POFTA BUNA".

No comments:

Post a Comment