ads

Tuesday, October 29, 2013

Tartă cu căpșuni


Tartă cu căpșuni - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • esență de vanilie,o linguriță coajă rasă de lamăie
  • 8-10 linguri făină
  • 200 gr capșuni
  • zahăr farin pentru pudrat


Mod de preparare
O rețeta minunata de tarta pe care o indragesc și cei mici și cei mari. La mine in familie se maninca instant de fiecare data.


Se separa albușurile de galbenușuri.


Se bat spuma albușurile cu zaharul, se adauga galbenușurile mixand mereu dupa fiecare, apoi uleiul, esența, coaja de lamaie. Pina acum am folosit mixer..in momentul asta lasam mixerul deoparte și vom folosi un tel normal ori o lingura și vom incorpora faina care a fost cernuta in prealabil.


Se foloseste ce fel de tava doriți (mie imi place sa fac tarta in tava rotunda si folosesc una de 24 cm circumferința pe care o tapetați fie cu hartie de copt fie cu unt și faina.


Se pune compoziția in tava si apoi se pun capșunile taiate sferturi sau cit va lasa inima...:) si se da la cuptor la 180”C (incalzit in prealabil).

Se coace aprox 25 min, insa difera de la un cuptor la altul așa ca va sfatuiesc sa faceți testul cu scobitoarea.


Eu ma mai ghidez și dupa cum arata...daca s-a desprins ușor de pe marginea tavii e gata..:)


Se lasa la racit și apoi se pudreaza cu zahar farin si se orneaza dupa preferința...


Spor și toate cele bune...

No comments:

Post a Comment