ads

Monday, October 7, 2013

Gulas unguresc cu cartofi noi


Gulas unguresc cu cartofi noi

  • Ingrediente

    1 kg muschi de porc fara grasime
    2 cepe
    1 morcov
    1 ardei galben
    10-12 cartofi noi mai mici
    300 gr rosii in suc propriu
    1-2 linguri pasta de tomate
    1 lingura boia de ardei dulce
    sare
    piper
    patrunjel verde
    3 catei de usturoi
    3 linguri ulei
  • Mod de preparare

    Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
    Curatam ceapa si o tocam marunt.
    Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete.
    Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.
    Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile.
    Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute.
    Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei.
    Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
    Rosiile le facem cubulete mici.
    Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.
    Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).
    Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.
    Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
    Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit.
    O sa va lingeti pe degete nu alta!

No comments:

Post a Comment