ads

Thursday, October 31, 2013

Tort pufos cu crema si dulceata de caise



Tort pufos cu crema si dulceata de caise - imagine 1 mare


Ingrediente
  • 300g faina
  • 180g zahar
  • 2 iaurturi(125g fiecare)
  • 130ml ulei de semi
  • 1/2 praf de copt
  • 3 oua
  • Pt crema:300ml lapte
  • vanile
  • 20g faina
  • 80g zahar
  • 1/ pahar cu gem de caise

Mod de preparare
amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt;


Ungem o forma de tort cu unt si tapetam cu faina ,turnam compozitia,introducem in cuptorul cald 180A�c timp de 35-40 minute;


Crema:Incalzim laptele intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam zaharul faina si vanilia;Turnam laptele caldut,punem totul pe foc,potrivit,amestecam incontinuu pana devine o crema mai densa;


Blatul de tort racit il taim pe jumatate,il ungem cu gem de caise subtiat cu 2-3 linguri de apa,iar deasupra gemului turnam compozitia obtinuta!


Pudram cu zahar farin si servim!

No comments:

Post a Comment