CONOPIDA MURATA
Ingrediente Conopida murata
4 buc conopida , 1 varza mica rosie, 1 legatura frunze de telina, marar uscat, 4 buc hrean taiate rondele sau fasii, piper boabe, sare grunjoasa neiodata , apa.
Preparare Conopida murata
- Conopida trebuie sa fie proaspeta si sanatoasa. Se rupe in buchetele si se tine cca 1 ora in apa cu sare.
- Pe fundul borcanului sau butoiului se aseaza mararul uscat si jumatate din cantitatea de hrean.
- Se aseaza conopida si varza taiata fasii , deasupra se presara piperul boabe si acoperim cu funze de telina.
- Se pregateste saramura: la 1 l apa adaugam 30 gr sare grunjoasa neiodata.
- In functie de vas se calculeaza necesarul de apa si sare. Apa se incalzeste pana se dizolva sarea , apoi saramura se lasa sa se racesca si se strecoara.
- Saramura se adauga rece peste conopida , se aseaza un capac sau o greutate care sa mentina conopida in lichid.
- Fermentarea are loc in doua etape. In prima perioada , in conditii normale, incepe la 3-4 zile dupa adaugarea saramurii si dureaza aproximativ 5 zile. Temperatura optima in acesta perioada este de 18-23 gr C.
- A doua etapa dureaza 8-10 zile. In acesta perioada vasul cu muraturi trebuie pastrat la temperaturi mai joase 10-12 gr C.
- In timpul fermentatiei muraturile trebuie vanturate periodic pentru a asigura conditii egale de fermentatie in tot cuprinsul borcanului sau a vasului.
- Trebuie asigurata evacuarea aerului din borcane pentru a impiedica formarea unui mucegai alb la suprafata lichidului.
- Muraturile se pastreaza la loc uscat si rece (8-10 gr C).
Conopida murata se serveste alaturi de mancaruri cu carne si fripturi. Este delicioasa ![:)](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s2F6n6sXBIcklj60xB8DgD8ECe8BmnBG0d11JeDp6yFdQlTsf_kkhAL68wYeEjYR32q5JiumHob6Z5A9UOKdUrQscB6YBG9kipsCFC3pu8a_xT3PV504wxwUYMYVZGRteBWIOPeVrxcRsqpV0EoWs=s0-d)
Pofta Buna!
No comments:
Post a Comment