ads

Monday, October 14, 2013

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper




Ingrediente

1 lingură de sare gemă
2 linguri boabe de piper negru strivite
3 căţei de usturoi, pisaţi
1 legătură mică de rozmarin, tocat fin
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
4 linguri ulei de măsline
3kg cotlete de vită cu os

PENTRU SOS
2 cepe, tăiate felii
250ml de vin roşu
400ml supă de vită proaspătă

Mod de preparare

  • 1. Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se amestecă sarea, boabele de piper, usturoiul, rozmarinul, pătrunjelul şi uleiul de măsline. Se unge carnea cu acest amestec şi se aşază într-o tavă. Se dă la cuptor şi se prăjeşte 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160° C/ gaz 3 şi se mai prăjeşte 1 oră şi 20 de minute. Se scoate din cuptor, se mută pe un tocător, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 30 de minute înainte de a se tăia.
  • 2. În timp ce vita se odihneşte, se prepară sosul. Se scurge grăsimea din tavă, în afară de două linguri, dar se păstrează zeama. Se prăjeşte ceapa în tavă la foc mediu cam 10 minute, apoi se toarnă vinul, supa şi zeama păstrată. Se mai fierbe 10 minute până scade la consistenţa unui sos gros, se condimentează bine cu sare şi piper .

No comments:

Post a Comment