ads

Friday, October 4, 2013

Ursuletul somnoros


Ursuletul somnoros


  • Ingrediente

    Ingrediente pentru ursulet: 200 gr orez, 3 lingurite Vegeta Naturella, 2 lingurite curry, 1 ceapa, 1 lingurita ulei de masline, piper,  sare, cateva boabe de piper, o lingurita crema de branza (ptr nas si partial urechi) . Ingrediente pentru plapuma:
    3 oua,1 lingurita vegeta,1 vf praf copt,1 lingura ulei,
  • Mod de preparare


    Orezul se spala si se pune la fiert cu 1 lingura ulei,adaugam ceapa tocata marunt,vegeta ,sare ,cand este aproape fiert orezul adaugam curry,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ptr a putea modela ursuletul.

    Intre timp pregatim "plapumioara",batem ouale adaugam Vegeta Naturella si praful de copt ,Intr o tigaie punem uleiul cand s a incins adaugam oualele si le lasam cca 4 minute la foc mediu ,acoperindu-le cu un capac ,cand este gata punem pe o farfurie .

    Modelarea si aranjarea ursuletului:
    ptr cap: intr un polonic de marime medie punem orezul (ptr ai da forma rotunda) si il rasturnam pe o farfurie,urechiutele se modeleaza din mana,corpul se face oval ,plapumioara se aseaza peste ,labutele se aseaza peste plapumiara,nasul se formoaza o biluta rotunda din crema de branza si punem un bob de piper,iar ochii din piper,partea de la urechiute se formeaza tot din crema de branza ..
  • Mod de servire

    Se serveste cu copiii  :).

No comments:

Post a Comment