ads

Saturday, October 5, 2013

Oua impachetate in muschi de porc


poza oua impachetate final

Ingrediente Oua impachetate in muschi de porc:
  • 6 oua
  • 6 felii muschi de porc
  • 200 ml vin rosu
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper
Iata cum se prepara:
Puneti cele 6 oua la fiert, intr-un vas, pe aragaz. Este nevoie ca ouale fierte sa fie tari, asa incat lasati-le sa fiarba suficient, aproximativ 8 minunte din momentul in care apa incepe sa fiarba. Dupa ce sunt gata, le scoateti din vasul in care au fiert si le puneti in apa rece, timp de aproximativ 10-15 minute. Astfel ouale se vor curata mult mai usor de coaja si efortul vostru va fi redus considerabil.
Pentru a incepe prepararea, aveti nevoie de 6 bucati de muschi de porc, proaspete. Le spalati, apoi le scurgeti de apa si le stergeti cu un prosop de hartie (atentie sa nu se lipeasca hartia de carnea uda). Bateti usor muschiul de porc cu un ciocan de batut snitele, insa cu mare atentie pentru ca muschiul taiat subtire sa nu se rupa. 
Pe o farfurie intinsa, asezati muschiul de porc batut si condimentati-l cu sare si piper dupa gust. Apoi ungeti-l pe toata suprafata cu un strat uniform de unt si asezati intr-unul din capete oul fiert si curatat de coaja. Acum incepeti sa rulati oul si faceti la fel cu fiecare ou si cu fiecare bucata de muschi. Pachetelele astfel formate se vor lega cu ata de bucatarie (nu este nicio problema daca nu aveti bucataria dotata cu asa ceva; eu am folosit o ata normala, doar ca putin mai groasa, pentru a tine muschiul de porc si a nu se rupe in timp ce va fi prajit).
Presarati deasupra putina boia dulce, pentru un plus de savoare.
Puneti la foc incins o tigaie cu ulei. Adaugati ouale impachetate si lasati sa se rumeneasca carnea.
Incingeti cuptorul.
Dupa ce muschiul a prins o crusta rumena, scoateti din tigatie si asezati intr-un vas care merge la cuptor. Amestecati cei 200 ml de vin rosu cu 200 ml de apa si turnati deasupra, in tava. Introduceti la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, timp in care carnea se va fragezi si se va imbina cu savoarea minunata a vinului rosu.
Dupa ce cele 30 de minute s-au scurs, scoateti tava de cuptor si scoateti cu grija ata de bucatarie cu care pachetelele au fost infasurate.
Ouale impachetate in muschi de porc sunt gata sa fie servite. In functie de preferinte, alegeti garnitura dorita sau o salata racoroasa alaturi de care va veti bucura din plin de savoarea preparatului. Pofta buna !

No comments:

Post a Comment