ads

Monday, October 7, 2013

Briose cu banane


Briose cu banane

  • Ingrediente

    120g de unt la temperatura camerei
    200g zahăr
    2 ouă
    250g făină
    1 linguriţă bicarbonat de sodiu
    1/2 linguriţă de sare
    80g de nuci marunţite
    3 banane
  • Mod de preparare

    Se încinge cuptorul la 180C. Untul şi zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă. Treptat, se încorporeaza în amestec cele două ouă. Într-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă nucile şi bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se aşază hârtii speciale in tava de briose si se toarnă compoziţia în hartiile de brioşe. 
    Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute şi aurii. Se poţ testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioşele sunt coapte. 
    Se scot pe un grilaj iar cand sunt racite se pot decora cu fondant sau pot sa fie lasate asa simple. Eu le-am decorat cu margarete din fondant.

No comments:

Post a Comment