ads

Monday, October 14, 2013

Albă ca Zăpada


Ingrediente

  • Lapte - 1000ml
  • Zahăr - 360g
  • Ulei de floarea soarelui - 200ml
  • Ouă - 2
  • Sare - 20g
  • Făină - 550g
  • Margarină Rama - 200g
  • Lămâie - 1
  • Zahăr vanilat - 40g

Cum se prepară?

  • 1
    Laptele, zahărul, uleiul, ouăle şi sarea se amestecă, după care se încorporează treptat făina şi se frământă un aluat potrivit care se împarte în 3.
  • 2
    Se întind 3 foi care se coc pe rând, pe fundul tăvii, timp de 6-7 minute.
  • 3
    Pentru cremă, se fierbe laptele în care se adaugă faina, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. După ce a fiert se lasă la răcit, după care se adăugă margarina şi zahărul vanilat.
  • 4
    Foile se umplu cu crema obţinută, se învelesc în ceolofan şi se pun la presat pentru câteva ore. Prăjitură se serveşte rece şi pudrată cu zahăr

No comments:

Post a Comment