ads

Thursday, October 3, 2013

Bors de cartofi cu costita afumata


Bors de cartofi cu costita afumata - imagine 1 mare
Ingrediente
  • 7 cartofi
  • 300 g costita afumata
  • 2,5 l apa
  • 3 cepe
  • 2 ardei gras(rosu si verde)
  • 1 morcov
  • 2 rosii (sau 2 linguri bulion casa)
  • o mana fidea (mai lata)
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • patrunjel verde
  • leustean

Mod de preparare
Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare,dupa ce a dat in clocot aruncam apa si inlocuim cu alta apa, de preferat sa fie calda, lasam sa fiarba 40 minute.


Intre timp curatam, spalam legumele, ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare sau taiat cubulete, ardeii taiati fin si telina taiata cubulete se pun in oala unde este costita la fiert. Cand sunt pe jumatate fierte legumele si costita adaugam cartofii care au fost taiati cuburele si rosiile despielitate si taiate marunt sau 2 linguri de bulion. Potrivim de sare, piper, punem si crenguta de cimbu. Cand toate produsele din oala sunt fierte adaugam o mana de fidea, borsul (dupa gust) care in prealabil a fost adus la temperatura de fierbere.


Se mai lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se stinge sursa de foc.


Inainte de servire la masa se presara patrunjel tocat taiat fin si leustean.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment