ads

Friday, October 4, 2013

Cartofi noi copti in unt cu salvie


Cartofi noi copti in unt cu salvie

  • Ingrediente

    1kg cartofi noi
    1 lingurita salvie
    1 lingurita ierburi de provence
    100g unt
    4 catei de usturoi
  • Mod de preparare

    Cartofii noi se spala sub un jet de apa si se taie in jumatate.
    Nu trebuie curatati de coaja sunt mai buni copti in coaja.
    In schimb cartofii trebuie sa fie de marimi apropiate pentru a se coace deodata. 
    Se aseaza intr-o tava potrivita pentru cuptor intr-un singur strat.
    Cateii de usturoi se zdrobesc doar si se aseaza printre cartofi, dupa care se presara salvia si ierburile aromate.
    Untul se taie cuburi mici si se aseaza din loc in loc in tava printre cartofi.
    Se dau la cuptorul incins la 160 de grade pana sunt rumeniti.
    Se mai amesteca si se intorc din cand in cand.
    Fiind cartofi noi, au mai multa apa, asa ca vor fi crocanti in exterior si moi si fragezi in interior.
  • Mod de servire

    Cartofii noi copti se servesc sarati ca si garnitura.

No comments:

Post a Comment