ads

Thursday, October 3, 2013

Pastrav pe pat de legume la cuptor cu vin


Pastrav pe pat de legume la cuptor cu vin - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 4 pastravi
  • 2 morcovi
  • 2 lamai
  • 3 cepe uscate sau 1 leg ceapa verde
  • 1/2 vin alb
  • sare
  • piper
  • condiment pt peste
  • 3-4 rosii chery

Mod de preparare
Pastravii se cresteaza nu tare sa se ajunga la os.


Se cresteaza pe ambele parti, se sareaza si se pipereaza bine peste tot si se lasa sa se odihneasca.


Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde, apoi peste ceapa se pune morcovul taiat rondele si lamaile taiate la fel.


Pestele se pune deasupra legumelor si se stoarce o lamaie peste el, se pun cativa catei de usturoi in coaja lor, dar putin striviti.


Lamaile se pot pun si rondele pe peste.


Rosiile chery se pun pe langa peste .


Se introduc la cuptor pentru 20 min la foc minim, dupa cele 20 minute se pune o 1/2 cana de vin alb peste el si se lasa 60 min la 170 grade.


Pofta buna! Sper sa va placa!

No comments:

Post a Comment