ads

Thursday, October 31, 2013

Perisoare in sos de ceapa si bulion


Perisoare in sos de ceapa si bulion - imagine 1 mare


Ingrediente
  • *Perisoarele
  • *500 gr de carne tocata de porc
  • *1/2 franzela
  • *100 ml lapte
  • *1 lingura cu virf de patrunjel verde tocat
  • *1 catel mare de usturoi dat pe razuitoare
  • *1/4 ceapa taiata foarte marunt
  • *1 ou crud
  • *sare,piper.
  • *ulei pentru prajit.
  • *sos
  • *200 ml bulion
  • *1 ceapa mare
  • *100 ml vin alb de masa
  • *1 catel mare de usturoi
  • *2 foi de dafin
  • *sare,piper

Mod de preparare
*Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele.


*Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , formam perisoarele cu ajutorul unei lingurite pentru a iesii toate aceeasi marime.


*Intr-un platou presaram cu pesmet(asa am pus eu ,puteti pune si faina,asta este pentru a nu se lipi perisoarele)


*se prajesc in ulei incins pe toate partile.


*le scoatem intr-o farfurie si le dam deoparte.

*Pregatim sosul in felul urmator.


* In uleiul ramas adaugam ceapa o taiem foarte marunt si o calim.


Scoatem in cana mixerului unde o mixam .


*Uleiul ramas in cratita il aruncam si adaugam:


-perisoarele


-catelul de usturoi razuit


-foile de dafin


-ceapa mixata


-vinul

-1 cana cu apa


-sare,pìper dupa gust


*Lasam sa fiarba 5 minute ,apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 15-20 de minute ,la foc mic si amestecam din cind in cind ca sa nu se lipeasca.


*Putem servi cu salata sau cartofi prajiti.


*Pentru desert ,pepene rosu.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment