ads

Wednesday, October 9, 2013

Imitatie dobos



Imitatie dobos - imagine 1 mare


Mod de preparare
Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.


Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamiie(sau otet) si se amesteca bine.


Se pune,apoi,faina si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit,usor de intins cu facaletul.


Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute;se imparte apoi in 5 boturi,egale.Fiecare bot se intinde intr-o foaie(subtire);cele 5 foi se coc pe dosul unei tavi unse cu margarina si presarata cu faina;fiecare foaie se coace la foc mediu(in cuptorul preincalzit) cam 6-7 minute.Dupa ce se coc se pun pe o suprafata dreapta(fara denivelari),se lasa sa se raceasca.


In acest timp se face crema:zaharul(200 g)se amesteca cu faina;se adauga laptele,nesul,vanilia si caramelul(cele 4 linguri de zahar se ard intr-o tigaie si se sting cu f.putina apa,incit sa devina un sirop gros).


Se amesteca totul bine,apoi,compozitia se fierbe la foc moderat,mestecind tot timpul,pina se ingroasa.

Dupa aceea se ia de pe foc si inainte sa se raceasca de tot,se pune untul. aceasta crema,calduta,se ung foile si se pun una peste alta.


Prajitura se tine la rece,o noapte(nu in frigider),presata cu ceva greu,apoi,se taie in romburi,nu prea mari.


Se pudreaza cu zahar pudra.

No comments:

Post a Comment