ads

Tuesday, October 29, 2013

Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana


Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 30 g unt
  • 200g branza rasa
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • 200 ml smantana
  • 5-6 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper


Mod de preparare
Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca.


Cartofi se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu untSe poate servi si ca atare.


Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza rasa, smantana si frunzele de patrunjel verde tocate.


Se presara deasupra cascaval ras, se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor.Am ornat cu cateva feliute de carnati si ardei rosu.


Se da la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pentru 35-40 min, sa se rumeneasca frumos.


Se serveste fierbinte, ca garnitura la friptura, alaturi de muraturi sau sosuri.

Se poate servi si ca atare.


Pofta mare !

No comments:

Post a Comment