ads

Friday, December 6, 2013

Tocanita de naut


Tocanita de naut - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 800 g naut fiert si scurs
  • 1 ardei gras / kapia rosu
  • 1 ardei gras/kapia verde
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii cuburi
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare
Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim.


Eu am folosit oala minune si am scurtat timpul de fierbere.


Tocam ceapa si o calim in 3-4 linguri de ulei pana devine translucida.Pe foc mic urmeaza sa adaugam ardeiul taiat in fasii subtirii.Amestecam si lasam sa se inmoaie putin cu capacul pus.


Punem rosiile,cimbru uscat si paprika afumata pentru aroma deosebita.Acum, adaugam in cratita si nautul fiert si scurs care este foarte sanatos.:)Daca este nevoie puteti adauga si putina apa de unde a fiert nautul!


Prin continutul ridicat de fibre scade colesterol si impiedica acumularea de zahar din sange !


Asezonam cu sare si piper. sa se imprietenesca cu celelalte ingrediente cam 5 minute si dam la o parte de pe foc.


Presaram patrunjel tocat.


Pofta buna si post usor !

No comments:

Post a Comment