ads

Friday, December 13, 2013

Cornuri cu branza si cascaval


Cornuri cu branza si cascaval - imagine 1 mare

Ingrediente
  • -3 linguriţe cu drojdie uscată
  • -1 cană cu apă caldă
  • -1 linguriţă cu zahăr
  • -50 ml ulei de măsline
  • -2 1/2 căni cu făină
  • -1 linguriţă cu sare
  • Umplutura:
  • -100 g telemea
  • -3-4 linguri cu smântână
  • -100 g caşcaval ras
  • -1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare
Dizolvam drojdia in putina apa calduta, adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam uleiul, sarea, restul de apa calda si drojdia crescuta. Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire. Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza cu smantana, pana se omogenizeaza bine. Taiem din aluat patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o lingurita de branza la unul din colturi. Unim cele doua colturi din laterale deasupra si rulam. Lasam 10-15 minute sa creasca, apoi ungem cornurile cu ou batut si punem cascaval ras. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt gustoase atat calde cat si reci.

No comments:

Post a Comment