Caltabos muntenesc
Ingrediente
- 1 mat gros de porc
- 1/2kg carne amestec
- 1 cescuta de orez
- 1 lingura gris
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 morcov ras
- 10stafide
- 1 foaie dafin
- 1 lamaie
- piper
Mod de preparare
In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare, ras si orezul spalat bine.
Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)
Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide
Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic
Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.
E o bunatate!
Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)
Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide
Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic
Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.
E o bunatate!
No comments:
Post a Comment