ads

Tuesday, December 10, 2013

Cornulete cu rahat


Cornulete cu rahat - imagine 1 mare

Ingrediente
  • o cana untura
  • o cana ulei
  • ocna bors (sau intr-o cana cu apa stoarceti zeama de la o lamaie)
  • o lingurita de bicarbonat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare
Punem intr-un vas untura, uleiul si borsul. Amestecam cu mana pana se omogenizeaza, dupa care punem lingurita de bicarbonat stinsa cu bors(sau zeama de lamaie), punem si esentele dupa gust. Punem si fana pana facem o coca tare pe care o framantam bine. Cand e gata o taiem in patru patru parti egale si din fiecare bucata formam cate o minge si le dam la frigider pentru 2 ore, sa se raceasca. Cand s-au racit, scoatem cate o coca din frigider si o intindem cu sucitorul si o taiem patratele. Pe fiecare patratel, punem cate o bucata de rahat (eu am pus dulceata) si formam cornuletele. Le dam la cuptor la foc potrivit.

No comments:

Post a Comment