ads

Friday, December 13, 2013

Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos


Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • nuca de cocos
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • nuca de cocos

Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus in masina de paine laptele, de vanilie,oul,zaharul,zaharul vanilat,sarea,untul moale,faina si la final draojdia.Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam la intr-un vas lasandu-l circa 40 min la dospit


dupa care impartim aluatul in 12 bucati(atatea mi-au iesit mie)


Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.


Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal.


Se umple cu dulceata,se presara nuca de cocos


si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga.


Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut.


Se ung cu ou ,se pudreaza cu nuca de cocos


si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 min.


Se lasa sa se raceasca


si apoi se pudreaza cu zahar pudra.


Sunt delicioase si pot fi servite la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.

No comments:

Post a Comment