ads

Tuesday, December 3, 2013

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)


Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post) - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 1 cutie margarina (500 g)
  • 200 ml bors de casa
  • 100 ml apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar pudra (pt pudrat)
  • 1 esenta de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • gem de visine
  • nuci
  • rahat

Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa, se adauga faina "in ploaie" si se amesteca pana devine un aluat mai vartos. Intre timp, incalzim cuptorul si tocam marunt nucile si rahatul.


Se intinde o foaie de grosimea muchiei de cutit,se taie in patratele,mai mici sau mai mari. In mijlocul fiecarui patrat, se adauga umplutura,dupa preferinte: rahat,gem sau gem cu nuca. Se coc circa 20-30 de minunte la 160 grade C. Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra.

No comments:

Post a Comment