ads

Tuesday, December 10, 2013

Mancarea marinarului(Sjömansgryta)


Mancarea marinarului(Sjömansgryta) - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare
Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta.Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti.Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt.Adaugam apoi carnea ,radacinile de patrunjel taiate rondele ,cimbrul si foile de dafin.Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc,sub capac,circa 1 ora si 15 min. avand grija ca din cand sa mai amestecam.Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut.


Scoatem carnea si cartofii ,asezam pe un platou iar in sosul rezultat am adaugat amidonul,(dizolvat in putina apa rece),mustarul ,cateva boabe de piper si pasta de tomate.Amestecam si lasam pana cand sosul scade,se ingroasa ,apoi tragem de pe foc.


Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.

No comments:

Post a Comment