ads

Monday, December 9, 2013

Mere in aluat de foietaj


Mere in aluat de foietaj - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 4 mere
  • 500g aluat foietaj
  • 4 bomboane caramel
  • 150g zahar
  • jumatate de lingura de scortisoara.(se poate si fara daca nu aveti)

Mod de preparare
Curatam merele de coaja si le facem o gaura la mijloc (le scoatem cotorul), dar cu grija sa nu se sparga. In mere punem cate o bomboana caramel si le punem capacele daca se poate cu tot cu cozi. Intindem o foaie din aluat mai subtirica si o taiem fasii, punem zaharul intr-o farfurie si punem scortisoara peste el. Luam un mar, il dam prin zahar, dupa care luam cate o fasie de aluat si o infasuram dupa mar. Asa procedati cu toate. Cand sunt gata, faceti din aluat pentru fiecare mar cate doua frunze si le lipiti la capace, dar sa va fie mana uda cand le puneti ca sa se lipeasca. Le dati la frigider pt o ora, dupa care le dati la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute.

No comments:

Post a Comment