ads

Wednesday, December 11, 2013

Ciocolata de casa,cu aroma de portocala


Ciocolata de casa,cu aroma de portocala - imagine 1 mare

Ingrediente
  • Ciocolata de casa se prepara in f.multe feluri.Va dau reteta mea.O fac de f.mult timp si reuseste sigur.
  • Trebuie lucrat repede.Inconvienentul e ca trebuie lasata mult timp in frigider.
  • Aceasta ciocolata nu e f.dulce.
  • De obicei,o fac cu aroma de portocale,dar se poate face si cu alta aromao fac,mai rar,cu aroma de cirese:in loc de coji de portocale,se pun cirese confiate si esenta de cirese.In cazul acesta,se renunta la migdale.
  • -500 g zahar
  • -450-500 g lapte praf
  • -150 ml de apa
  • -30-40 g de migdale,decojite,maruntite(nu macinate)sau alune,nuci….
  • -3-4 lingurite de coji de portocale
  • -100 g de cacao
  • -100 g de unt
  • -15-20 ml de zeama de lamiie(zeama de lamiie,se pune,sa nu se zahariseasca)
  • -esenta de rom(dupa gust)
  • -1 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare
Intr-o cratita se pune untul, si zeama de lamiie.


Se pune(cratita) pe aburi,mestecind tot timpul,pina se topeste zaharul.


Se ia de pe foc,putin si se adauga laptele praf si cacaua(NEAPARAT cernute), migdalele si cojile de portocale.


Se pune,iar pe aburi,se amesteca f.bine;se lasa pe aburi,doar sa se infierbinte.Pe urma,se ia de pe aburi si se pune vanilia si esenta de rom;daca doriti o aroma ,mai puternica de portocala,se pune niste esenta de portocale.


Se amesteca f.bine(aveti grija:compozitie e putin tare),apoi se pune intr-o tava de cca


30/30 cm,unsa cu unt,cu grosime de cca 1,5 cm.


In tava,ciocolata se preseaza si se netezeste,cu mina.


Eu,n-am avut,asa ca am folosit 2 tavi.Una de cca 25/18 cm si cealalta de cca 19/12 cm.


Apoi,se pune in frigider.


Se lasa cam 24 de ore.Dupa aceea,se taie(de preferat cu un cutit fierbinte;infierbintam cutitul,in apa fierbinte),in bucatele de cca 2,5/2,5.


Timpului de preparare,nu adaug timpul de racire.

No comments:

Post a Comment