Cuiburi cu somon si chives
Ingrediente
- 500 gr file de somon fara piele
- 1 fir mare de praz
- cateva linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 100 gr smantana
- 1 lingurita amidon alimentar
- 50 gr unt
- o mana de chives verde
- 2 limes
- sare de mare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi cu somon. Niste deliciosenii de te lingi pe degete si despre care atat va zic: sunt perfecte si a doua zi, chiar de le reincalzesti putin la microunde.
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.
Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putin umeda, asezati cu ajutorul unei linguri cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptor. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grade, cam 20 minute.
Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.
Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.
Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.
Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limeta, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limeta puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna! E un aperitiv savuros si chiar festiv.
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.
Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putin umeda, asezati cu ajutorul unei linguri cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptor. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grade, cam 20 minute.
Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.
Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.
Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.
Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limeta, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limeta puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna! E un aperitiv savuros si chiar festiv.
No comments:
Post a Comment