ads

Tuesday, November 19, 2013

Tort Diplomat - varianta mea


Tort Diplomat - varianta mea - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 1 kg frisca vegetala Hulala+250 gr pt ornat,1 compot de cocktail din diferite fructe,kiwi pentru ornat,4 oua,400g zahar,zeama de la o lamaie,2 plicuri zahar vanilat,1 esenta vanilie,4 plicuri gelatina,100g stafide
Mod de preparare
Se bate frisca si se pune la rece.


Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se freaca galbenusurile cu restul de zahar.


Se taie fructele din compot marunt.


Se pune gelatina in 100 gr apa rece, se lasa 10 min, apoi se adauga zeama de la compot si se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste (atentie, sa nu fiarba!! ), se da la o parte.


Se amesteca frisca cu galbenusurile,albusurile si fructele,apoi se adauga gelatina,zaharul vanilat,esenta,zeama de lamaie si stafidele.


Se pune intr-o cratita tapetata cu folie si se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa ce se da folia la o parte. Pofta buna!!

No comments:

Post a Comment