ads

Wednesday, November 20, 2013

Sarmalute cu ciuperci


Sarmalute cu ciuperci - imagine 1 mare
Ingrediente
  • 500g ciuperci,4 cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare,1 lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii


Mod de preparare
Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, adaugam cutia cu rosii pasate si pasta de ardei. Condimentam cu sare, si dupa cateva minute si orezul spalat. Amestecam totul sa fie bine omogenizat,mai potrivim de gust,pentru cine doreste poate pune si verdeata tocata marunt (eu, la sarmalutele cu varza, nu pun verdeata),oprim focul si lasam umplutura sa se odihneasca si sa se mai intareasca 30 min. In acest timp,pregatim frunzele, le desprindem de pe cotorul verzei,le taiem nervura groasa. Daca varza e sarata,tinem frunzele putin in apa rece;


In vasul pregatit,punem 3-4 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata marunt, apoi punem sarmalutele. Dupa ce am umplut vasul cu sarmalute,acoperim cu varza tocata,rasturnam sucul de rosii,apa,punem deasupra un capac mic sau o farfurie si lasam vasul la cuptor la foc mic 1 ora, verificand din cand in cand lichidul din vas in caz ca mai e nevoie. Dupa ce sunt gata, le servim cu mamaliguta.

No comments:

Post a Comment