ads

Tuesday, November 12, 2013

Supă cremă de cartofi cu bacon



Supă cremă de cartofi cu bacon - imagine 1 mare


Ingrediente
  • - 600 g cartofi (de preferinţă albi,făinoşi)
  • - 150 g bacon
  • - 1 ceapă
  • - 3 căţei de usturoi
  • - 1 morcov
  • - 1 rădăcină de păstârnac (mic)
  • - 20 g unt
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 foaie de dafin
  • - 1 linguriţă tarhon
  • - 1 legătură pătrunjel verde
  • - 1 cub Knnor de legume
  • - sare
  • piper
  • - smântână

Mod de preparare
Se curata legumele.


Baconul taiat fasii se prajeste in unt si ulei pana devine crocant.


Se scoate pe o farfurioara si in grasimea ramasa se pun ceapa si usturoiul tocat.


Se lasa 1 - 2 minute apoi se adauga legumele:cartofii, morcovii si pastarnacul taiati cubulete. Dupa 4 minute se adauga 1 litru de apa fierbinte, foaia de dafin, sare, piper, tarhon, cubul Knnor, se pune capacul la oala si se lasa la fiert 20 minute.


Se scoate foaia de dafin, se adauga jumatate din baconul crocant si cu ajutorul blenderului se paseaza legumele fierte. La servire, in boluri, se pune supa, o lingura de smantana, 1 lingura de bacon crocant si patrunjel verde tocat.


Sa aveti pofta.

No comments:

Post a Comment