ads

Saturday, November 23, 2013

Choux a la creme


Choux a la creme - imagine 1 mare

Ingrediente
  • 2 oua intregi
  • 1 albus de ou
  • 5 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 6 linguri apa
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana faina

Mod de preparare
Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul si sarea si lasa-le la fiert, la foc mediu, amestecand o data sau de doua ori in compozitie. Cand amestecul incepe sa fiarba ia cratita de pe foc si incorporeaza faina cu o lingura de lemn, pana obtii o compozitie omogena. Pune din nou cratita la foc mic, amestecand continuu,mai lasa pe foc aluatul circa 3 minute. Lasa aluatul un pic sa se raceasca ,apoi adauga incet ouale batute bine, amestecand bine compozitia pana se formeaza o pasta groasa, fina si lipicioasa. Da drumul la cuptor, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si pune aluatul in posul cu sprit. Cand incep sa se rumeneasca, sunt gata. Pentru umplutura poti pune crema de cremsnit dr. Oetker si frisca sau budinca de vanilie.

No comments:

Post a Comment