ads

Wednesday, November 20, 2013

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina


Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina - imagine 1 mare


Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 130 g alune macinate
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 4 oua
  • 1,5 - 2 linguri cacao
  • 1/2 esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • fructe
  • ciocolata rasa

Mod de preparare
Un tort absolut delicios. Am folosit o tava de 22 cm - diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile. Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune. Ouale se fie la temperatura camerei.


Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita.


Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul.


Se lasa sa se racoreasca. In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua.


Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.


Se coace la foc mic, 150°C, cca o ora.


Se face testul scobitorii.


Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.

No comments:

Post a Comment