ads

Friday, November 8, 2013

Rulada din piept de curcan


Rulada din piept de curcan - imagine 1 mare


Ingrediente
  • 1 piept de curcan 500-600g
  • -2 carnati proaspeti
  • -4 felii cascaval
  • -sare,piper,
  • -1 pahar vin alb
  • -12 paharel cognac
  • -1 morcov,1 ceapa, tulpina de telina,
  • -1 pahar de smantana grasa
  • -ulei cam 3 linguri
  • -ata de bucatarie
  • -1 catel usturoi

Mod de preparare
Carnea se taie cu cutitul din centrul pieptului spre exterior ,deschizand-o ca pe o carte,se bate bine cu un ciocan de bucatarie,dar mai intai se unge cu un fir de ulei se acopera cu hartie pergament,se bate facand atentie,carnea fiind ft frageda;


Carnatul se curata de pilita;cu un cutit se taie pe lateral,se desface pielea,se da deoparte;


Carnea se presara cu sare, aseaza feliile de cascaval,carnatul care se preseaza cu podul palmei,dupa care se ruleaza cat mai strans;


Se leaga cu ata de bucatarie mai groasa,se prinde in ata si usturoiul feliat,mse sareaza ,pipereaza,dup care se aseaza intr-o tava ,in care am taiat felii de morcov, in patru,si telina bucata,se unde cu ulei,se toarna cognacul,se introduce la cuptor 200A�C,timp de 30 minute,se stinge cu vin alb; se termina coacerea alte 30 minute;


Carnea se scoate pe un fund cand s-a racit,se feliaza cu un cutit ascutit,iar din morcov,ceapa, telina si sosul din tava se mixeaza totul,se mai adauga putina apa se da intr-un clocot,se adauga smantana si se serveste alaturi de rulada de curcan;


Se pot servii alaturi cu garnitura de cartofi la cuptor,sau orice tip de garnitura preferati!


Pofta buna

No comments:

Post a Comment