Rulada din piept de curcan
Ingrediente
- 1 piept de curcan 500-600g
- -2 carnati proaspeti
- -4 felii cascaval
- -sare,piper,
- -1 pahar vin alb
- -12 paharel cognac
- -1 morcov,1 ceapa, tulpina de telina,
- -1 pahar de smantana grasa
- -ulei cam 3 linguri
- -ata de bucatarie
- -1 catel usturoi
Mod de preparare
Carnea se taie cu cutitul din centrul pieptului spre exterior ,deschizand-o ca pe o carte,se bate bine cu un ciocan de bucatarie,dar mai intai se unge cu un fir de ulei se acopera cu hartie pergament,se bate facand atentie,carnea fiind ft frageda;
Carnatul se curata de pilita;cu un cutit se taie pe lateral,se desface pielea,se da deoparte;
Carnea se presara cu sare, aseaza feliile de cascaval,carnatul care se preseaza cu podul palmei,dupa care se ruleaza cat mai strans;
Se leaga cu ata de bucatarie mai groasa,se prinde in ata si usturoiul feliat,mse sareaza ,pipereaza,dup care se aseaza intr-o tava ,in care am taiat felii de morcov, in patru,si telina bucata,se unde cu ulei,se toarna cognacul,se introduce la cuptor 200A�C,timp de 30 minute,se stinge cu vin alb; se termina coacerea alte 30 minute;
Carnea se scoate pe un fund cand s-a racit,se feliaza cu un cutit ascutit,iar din morcov,ceapa, telina si sosul din tava se mixeaza totul,se mai adauga putina apa se da intr-un clocot,se adauga smantana si se serveste alaturi de rulada de curcan;
Se pot servii alaturi cu garnitura de cartofi la cuptor,sau orice tip de garnitura preferati!
Pofta buna
Carnatul se curata de pilita;cu un cutit se taie pe lateral,se desface pielea,se da deoparte;
Carnea se presara cu sare, aseaza feliile de cascaval,carnatul care se preseaza cu podul palmei,dupa care se ruleaza cat mai strans;
Se leaga cu ata de bucatarie mai groasa,se prinde in ata si usturoiul feliat,mse sareaza ,pipereaza,dup care se aseaza intr-o tava ,in care am taiat felii de morcov, in patru,si telina bucata,se unde cu ulei,se toarna cognacul,se introduce la cuptor 200A�C,timp de 30 minute,se stinge cu vin alb; se termina coacerea alte 30 minute;
Carnea se scoate pe un fund cand s-a racit,se feliaza cu un cutit ascutit,iar din morcov,ceapa, telina si sosul din tava se mixeaza totul,se mai adauga putina apa se da intr-un clocot,se adauga smantana si se serveste alaturi de rulada de curcan;
Se pot servii alaturi cu garnitura de cartofi la cuptor,sau orice tip de garnitura preferati!
Pofta buna
No comments:
Post a Comment