ads

Wednesday, November 13, 2013

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE


SARMALE  DELICIOASE  CU HRIBI SI CARNE - imagine 1 mare


Ingrediente
  • 2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300gr.concentrat de rosii
  • cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.


Mod de preparare
Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la scurs si se pregatesc frunzele.Hribii se curata,se spala si se toaca nu foarte marunt.


Se pune orezul in apa rece sa se umfle.


Se curata ceapa, se spala(eu o las in apa o jumatate de ora ca sa iasa toxinele; si se toaca si mai usor, nu mai lacrimati) si se toaca marunt.


Se pune la scurs orezul.


Se caleste ceapa in uleiul de masline pana devine sticloasa,se adauga 2-3 linguri de bulion si se mai caleste cateva min.


Se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se schimba la culoare.


Se pun si hribii tocati si se mai lasa la calit.


Se ia de pe foc, se adauga orezul si se sareaza si pipereaza.Eu am adaugat in umplutura si putin marar si cimbru uscat.


Se lasa putin umplutura sa se racoreasca si se trece la facut sarmalele. Pe fundul unei oale se pune un strat de varza tocata,2linguri de bulion,2-3foi de dafin marar si cimbru uscat.


Se asaza sarmalele in oala si printre randuri se mai adauga bulion,foi de dafin,marar si cimbru.Deasupra se mai adauga un strat de varza murata,se pun la foc potrivit pt. circa 2-3 ore, apoi se continua prepararea termica in cuptor. Ies niste sarmale delicioase. POFTA BUNA.

No comments:

Post a Comment