ads

Friday, November 22, 2013

Berbecut cu sos de legume


Berbecut cu sos de legume - imagine 1 mare

Ingrediente
  • Pulpa de berbec (fara os) 4 kg
  • Ardei kapia 1 kg
  • Telina (radacina) 400 g
  • Morcov 400 g
  • Cartofi 1kg
  • Usturoi 100 g
  • Ceapa 400 g
  • Vin alb demisec 300 ml
  • Ulei de masline 100 ml
  • Unt 50 g + 50 ml ulei de masline (pentru &rdquosigilare&rdquo)
  • Sare
  • piper
  • boia dulce/ iute
  • foi de dafin.

Mod de preparare
Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul se pun la fezandat intr-un vas de ceramica acoperit. Dupa 48 de ore, se scoate pulpa din bait si se sterge cu un prosop uscat.


Se sareaza si condimenteaza dupa gust.


Intr-un vas incapator, se pun la incins 50 g unt si 50 ml ulei de masline.


Se rumeneste pulpa de berbec pe ambele parti, pana devine brun-roscata. Procesul de ”sigilare“ ajuta la mentinerea sucurilor in interiorul carnii, pe parcursul coacerii.


Se introduce pulpa la cuptor intr-o tava in care ati adaugat si sosul obtinut in procesul de “sigilare“.


Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu pentru mentinerea umiditatii.


Se lasa sa se coaca timp de 45 de minute, la o temperatura de 150 grade.


Se adauga apoi legumele taiate in bucati mai mari si continuati coacerea inca 45 min.


Se introduc in blender toate legumele impreuna cu sosul obtinut.


Se adauga boia dulce/ iute, dupa gust. Pulpa se feliaza si se aseaza peste sosul cremos.


Se serveste in farfurii fierbinti.


Pofta buna! ;)

No comments:

Post a Comment