ads

Saturday, November 9, 2013

Tiramisu cu 2 creme


Tiramisu cu 2 creme - imagine 1 mare

ingrediente
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • cacao
  • 300ml cafea gata preparata
  • CREMA CU MASCARPONE: 250gr.mascarpone,60 gr.zahar
  • 90 ml.frisca lichida,40 ml.lapte,jumatate pastaie de vanilie. CREMA DE CAFEA : 250ml.lapte,100ml cafea gata preparata
  • 50 ml. frisca lichida
  • 30 gr.amidon alimentar,120gr.zahar,100 gr.galbenus de ou.

Mod de preparare
Prima data se prepara cele 2 creme:


CREMA DE MASCARPONE: Se pun intr-un bol toate ingredientele de la crema si se mixeaza pana devine un amestec omogen.


CREMA DE CAFEA: Se pune pe foc, intr-o oala, laptele, cafeaua si frisca si se aduce la punctul de fierbere. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema omogena, apoi se adauga amidonul si se amesteca bine.


Se adauga crema de galbenusuri peste laptele, frisca si cafeaua din oala si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.


Se lasa sa se raceasca.


Se tapeteaza o tava rotunda (cu inel detasabil pt. a scoate prajitura mai usor) cu folie alimentara sau cu hartie de copt.


Se pune pe fundul tavii un rand de piscoturi insiropate in cafea, apoi se intinde crema de cafea.


Se mai pune un strat de piscoturi insiropate si se intinde crema de mascarpone.


Se lasa la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu cacao inainte de servire. POFTA BUNA!


No comments:

Post a Comment