ads

Tuesday, November 26, 2013

Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)



Chiftelute rapide din legume crude  - de post (reteta casei) - imagine 1 mare

Ingrediente
  • Pentru compozitie am folosit 3 cartofi de marime potrivita
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • jum. dintr-o telina mica
  • 4 feliute de paine cu coaja
  • 5 catei de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura marar verde
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si condimente dupa gust (piper
  • cimbru
  • nucsoara ).
  • Chiftelutele obtinute se tavalesc printr-un amestec de 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • o lingura tarate de ovaz si se prajesc in ulei de rapita.

Mod de preparare
Cartofii, morcovii, telina, usturoiul se curata, se spala si se maruntesc bine la blender sau prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine neinmuiat.


Mararul si ceapa verde se toaca fin cu cutitul si se amesteca cu compozitia de mai sus.


Se toarna uleiul de masline, se sareaza, se condimenteaza dupa gust si se amesteca , se framanta foarte bine pana se omogenizeaza, se leaga compozitia.


Se ia cu lingurita si se formeaza chiftelute rotunde care se tavalesc prin amestecul de pesmet, faina si tarate de ovaz si se prajesc in ulei de rapita. Dupa prajire se scot pe servetele de hartie pentru a se elimina surplusul de grasime.


Vi le recomand cu drag...


Se pregatesc rapid, nu se pierd vitaminele din legume prin fierbere, apoi prin prajire si cel mai important este faptul ca nu atrag grasime in interior prin prajire... Eu le pregatesc mai des pe acestea decat pe cele pregatite din legume fierte...

No comments:

Post a Comment