Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola
Ingrediente
- un piept de pui marinat
- 125 ml de smantana pentru gatit
- 100 gr. de branza gorgonzola
- 50 gr. de unt
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Pasul 1:
Scoatem pieptul de pui din marinata si stergem excesul de sos. Taiem marunt branza gorgonzola.
Pasul 2:
Pregatim aragazul si o tigaie grill. Cand tigaia este incalzita asezam bucatile de piept de pui si le lasam timp de 4 minute.
Pasul 3:
Intoarcem bucatile de pui si pe cealalta parte si le lasam 3-4 minute, pana cand se rumenesc. Scoatem pieptul de pui de pe gratar.
Pasul 4:
Pregatim sosul cu gorgonzola. Pregatim o cratita in care punem untul sa se topeasca. Adaugam branza gorgonzola taiata. Amestecam si lasam la foc mic pana cand branza se topeste.
Pasul 5:
Adaugam smantana. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand constant, apoi inchidem aragazul.
Pasul 6:
Asezam bucatile de piept de pui facute la gratar pe farfurie, iar deasupra punem sosul de branza.
Pasul 7:
Servim cu garnitura de piure de cartofi.
POFTA BUNA!
Scoatem pieptul de pui din marinata si stergem excesul de sos. Taiem marunt branza gorgonzola.
Pasul 2:
Pregatim aragazul si o tigaie grill. Cand tigaia este incalzita asezam bucatile de piept de pui si le lasam timp de 4 minute.
Pasul 3:
Intoarcem bucatile de pui si pe cealalta parte si le lasam 3-4 minute, pana cand se rumenesc. Scoatem pieptul de pui de pe gratar.
Pasul 4:
Pregatim sosul cu gorgonzola. Pregatim o cratita in care punem untul sa se topeasca. Adaugam branza gorgonzola taiata. Amestecam si lasam la foc mic pana cand branza se topeste.
Pasul 5:
Adaugam smantana. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand constant, apoi inchidem aragazul.
Pasul 6:
Asezam bucatile de piept de pui facute la gratar pe farfurie, iar deasupra punem sosul de branza.
Pasul 7:
Servim cu garnitura de piure de cartofi.
POFTA BUNA!
No comments:
Post a Comment