Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 1 piept de pui dezosat
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 350 gr ciuperci conservate
- 300 gr rosii in suc propriu
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 catel usturoi
- 1 lingurita marar uscat
- 1 ou
- Mod de preparare
- Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei.
- Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite.
- Ceapa o curatam si o tocam marunt.
- Morocul il curatam si il taiem rondele.
- Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
- Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.
- Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti.
- Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute.
- Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15
- minute la foc potrivit.
- Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor.
- Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte.
- Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt.
- Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.
- Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului.
- Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem.
- Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie.
- Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.
- Sa aveti pofta dragilor
No comments:
Post a Comment