ads

Monday, September 30, 2013

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente
  • Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras
  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de vita
  • 200 g orez
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 leg. verdeaţă
  • 250 g ceapă
  • 250 g rosii
    • 250 ml supa
    • 50 ml vin
    • 200 g smantana
    • 200 ml suc de rosii
    • 500 g sos tomat
    • 100 g pasta de tomate
    • sare
    • piper
    • dupa gust

    Mod de preparare
    Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste. Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se trec prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute spuma, sare si piper pisat.


    Se amesteca componentele pina cind se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor 10-15 minute. In timpul inabusirii se adauga supa, sucul de rosii, sosul tomat, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. Spre sfirsitul fierberii (inabusite), se stropeste vinul pe toata suprafata si se potriveste gustul sosului format.


    Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smintina deasupra.
    Ardei umpluti cu carne - imagine 1 mare

    Ardei umpluti cu carne - imagine 1 mare

    Ardei umpluti cu carne - imagine 1 mare

No comments:

Post a Comment